Klankschalen

Klankmassage

Klankconcert

 

Hoe werkt de klankschaal?

Klankschalen worden rustig aangeslagen met een vilten klopper of rondom gedraaid met een al of niet omwikkeld houten stokje, zodoende ontstaat een warme klank met als resultaat een diepe resonantie van intensieve trillingen die de schaal voortbrengt. 
Het geluid kan zacht en bijna poëtisch zijn of uitgroeien tot een wilde zee. De klanken kiezen de ruimte en produceren een brede waaier van trillingen. Het is iedere keer een mooie verrassing wat klankschalen teweeg kunnen brengen. Het beluisteren alleen al heeft een weldadige uitwerking.

Wat is de helende werking van de klankschaal?

Ons lichaam bestaat uit ± 80% vocht. 

De trillingen en de resonantie die de Klankschalen voortbrengen kan je vergelijken met de trillingen die ontstaan als je een steentje gooit in een vijver, het wateroppervlak gaat bewegen. Als de klankschaal dicht bij of op het lichaam
aangeslagen wordt is het effect net zoals bij de vijver, het lichaamsvocht gaat stromen, er komt beweging en beweging genereert energie!

Betere bloedcirculatie komt tot stand, botten en gewrichten worden soepeler en de structuur van het botweefsel verstevigd. Vastgezette spanningen en innerlijke onrust lossen op en de klanken voeren naar rust en ontspanning. Zij hebben een harmoniserende werking in lichaam en geest.